loading...
کُــــــــــــــــرد
آریاس بازدید : 537 چهارشنبه 19 شهریور 1393 نظرات (5)

شهرستان سیروان شامل دو بخش مرکزی و کارزان است. تمامی اراضی این شهرستان به صورت دره ای  نسبتاً وسیع بین دو رشته کوه «چرمین و لنه» از یک سو و « مانشت و سیوان » از سوی دیگر گسترده شده است که به وسیله ی رودخانه ی شیروان و چشمه سارهای جانبی آن آبیاری می‌شود. مرکز این شهرستان شهر لومار است. در این شهرستان، رودخانه‌های شیروان و  سیمره  جریان دارد. کشت در بیشتر اراضی، به صورت دیم است

مراکز دیدنی و زیارتگاهی:
تنگه سازبن
بقعه امامزاده سیدعلی
شهر تاریخی سرابکلان
تنگه تاریخی شمشه
بقعه‌ی عباس شیروان
بقعه‌ی عباس رودبار
بقعه ی تازه کشف شده صورت بانو

برای کسب اطلاعات بیشتر ودیدن تصاویر به ادامه مطلب برید

آریاس بازدید : 2477 سه شنبه 18 شهریور 1393 نظرات (0)

ناصر رزازی (۱۳۳۴ فرزندصالح ) خواننده، شاعر و نویسنده کردستان ایران است. او یکی از مشهورترین و محبوبترین خوانندگان تاریخ کرد به شمار می آید.

او در در یک خانواده فقیر و تنگدست در محله کانی کمیز سنندج زاده شد ولی بیشتر زندگی خود را در خارج از ایران و در کشورهای سوئد و عراق گذراند.

وی در اوایل انقلاب ایران که یکی از پیشمرگ‌های حزب کومله کردستان بود. به عراق رفت . بعد از آن با نا آرام شدن عراق به اروپا رفت اما فعالیت هنری خود را ادامه داد و حتی به فعالیت فرهنگی هم پرداخت و پس از حمله آمریکا به عراق و سقوط صدام حسین دوباره به عراق بازگشت.ناصر دو فرزند پسر به نامهای ماردین و کاردو یک دختر به نام دلنیا دارد. دلنیا رزازی دختر ناصر رزازی نیز همانند پدر و مادرش در این عرصه مشغول فعالیت هنری می باشد.مرضیه فریقی همسر او نیز در تابستان ۲۰۰۴ در یک سانحه پزشکی درگذشت.

ناصر یکی از استادان بزرگ موسیقی کردی به شمار می رود. وی علاوه بر خوانندگی در نگارش و ادبیات کردی مهارت بسیار زیادی دارد. به عقیده وی موسیقی تنها از طریق دانشگاه ها و مدارس آموخته نمی‌شود؛ بلکه سرو کار موسیقی با دل و احساس آدمی است. او در انتخاب شعر بسیار نازک بین است و در بیشتر اشعارش مربوط به خودش است. او از خوانندگان پیشین و حاضری هم چون حسن زیرک، مظهر خالقی و عثمان هورامی تقلید نموده است.

ناصر رزازی علاوه بر کار خوانندگی به تدریس زبان کردی و ترجمه و تألیف نیز می پردازد.

برای دانلود اهنگ کرماشانکم و ترجمه متن آن به ادامه مطلب برید

آریاس بازدید : 2243 یکشنبه 16 شهریور 1393 نظرات (1)


مصاحبه با سيروس امامي

سيروس امامي از خوانندگان جوان کرد ايلامي است که با لهجه هاي مختلف کردي آواز مي خواند.
سيروس در ايلام با الهام از صداي خوانندگان بزرگي چون حسن زيرک و علي اضغر کردستاني و ناصر رزازي در عرصه خوانندگي پا گذاشته است.


او به کلاس موسيقي نرفته است ولي در کار عملي با نت ها و شيوه علمي خوانندگي آشنائي پيدا کرده است.

در مصاحبه اي  با او در ادامه مطلب

آریاس بازدید : 1583 شنبه 15 شهریور 1393 نظرات (0)

"کورد" ده لای خودا و ده لای په یغه مبه ر           هه ر سه ر بلینه تا روژژ مه حشه ر     

خودای میهره بان خوی خو خاس زانی               عه قیده ی پاکه و راسه زوانــــــی

ده شــار "بانــه"  تا  وه "مووســــیان"                 یانی هه ده" غه رب "تا خوار  "ئیــران"

براو خوه یشک "کورد" میهمان نه وازن                ده گیشت کشوه ر هه ر سه ر فرازن

کورد" قانع وه ئه مر په روه ردگاره                     ئه را کورد به سه ئی ئفتــــــخاره

"کورد و کوردزوان"  گیشتی یه زانن                   مایه ی ئفتخار خه لک جهانــــن

کورده یل زینگن دایم وه شـــــادی                     چ ده نام شار چه ده ئـــــــابادی

هه م همیدارم ده  ده رگای  یـه زدان                 ها هر کشوه ری کورد و کورد زوان

دایم سه ربلین و خوه ش  و  خوره م بووگ          شر دشمنه یل ده سرس که م بووگ

ئارام ئفتخار تو یه س ک کـــوردی                    ئو نام کوردیل وه نیکی بـــــــردی 

آریاس بازدید : 3839 پنجشنبه 13 شهریور 1393 نظرات (0)


 ابزارهای قدیمی موسیقی بدون شک نشانه ای از فرهنگ هر جامعه هستند که در این بین "دوزله" یا جفتان یکی از سازهای موسیقی مناطق کردنشین و به ویژه در استان ایلام است که هم اکنون به مرور زمان در حال فراموشی است. کردهای ایران دارای موسیقی بسیار غنی و سرشار از عشق، احساس، محبت و... هستند که از دیرباز تاکنون نزد مردم جایگاه خاصی داشته است. بدون شک موسیقی کردی یکی از غناهای فرهنگی کردستان محسوب می شود. در زبان و موسیقی کردی ویژگی ها و ابزار بسیار زیادی وجود دارد که در هر منطقه تفاوت دارد و در استان ایلام از سازهای مخصوصی برای موسیقی استفاده می شود که از قدیم تاکنون در بین مردم رواج داشته است. در گذشته که مردم ابزاری برای نواختن موسیقی نداشتند از نی ابزاری به نام دوزله برای ایجاد آوایی زیبا می ساختند که هم اکنون در پاره ای از اوقات صدای آن شنیده می شود.

دانلود دوزله در ادامه مطلب

آریاس بازدید : 1023 شنبه 08 شهریور 1393 نظرات (0)

مَظهَر خالِقی "مه‌زهه‌ری خالقی" در شهریور سال ۱۳۱۷ در سنندج در میان خانواده‌ای از مشایخ کردستان دیده به جهان گشود. در اعوان جوانی نخست به مدت ۱۱ سال به آموختن و فراگیری موسیقی اصیل ایرانی و تمرین سبک ها و ردیف های آواز فارسی پرداخت و اولین اجرای آواز او در اواخر دهه سی در رادیو سنندج به زبان فارسی ضبط شده است. وی سپس در رشته فیزیک در دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و بنا به تحصیلات دانشگاهی ابتدا در دبیرستان های تجریش و شمیران دبیر درس ترمودینامیک بود، اما دوستی با شادروان انجوی شیرازی او را به رادیو کشانید تا به ترجمه مطالب ادبی و هنری زبان کردی بپردازد و به همراه دیگر هنرمندان کرد مانند یوسف زمانی، کامکار، مجتبی میرزاده، سواره ایلخانی زاده، محمدصدیق مفتی زاده، محمد کمانگر، فریدون مرادی، شکرالله بابان ، عثمان احمدی، ابراهیم ستوده، عابد سراجالدینی و...، به ترویج و اشاعه زبان و ادبیات کردی کمک کند. در حین همکاری با ارکستر رادیو، خالقی با اکثر هنرمندان وزارت فرهنگ و هنر مانند " ناصری، کسروی، بهاری، حنانه، گلسرخی، شجریان و..." آشنا می شود و تحت تاثیر آنان تجارب و آموخته‌هایش را سمت و سوئی خاص می دهد.

دانلود آهنگ در ادامه مطلب

آریاس بازدید : 237 جمعه 07 شهریور 1393 نظرات (1)



1- اگر بر سر راه شکارچی ، کلاغی بخواند ، اعتقاد بر این است که شکارچی با دست پر از شکار بر می‌گردد . اگر خرگوش مشاهده کرد با دست خالی باز می‌گردد.
2- درخت انجیر و زیتون را مقدس و بهشتی می‌دانند و آنها را نمی‌برند .
3- خوردن انار را ثواب می‌دانند و معتقدند انار سیر را گرسنه و گرسنه را سیر می‌کند و از آن برای خیرات شب جمعه مردگان استفاده می‌نمایند .
4- نوعی سنگ سرخ فام است که برای رفع درد به گردن می‌بندند .
5- نوعی سنگواره صدف گونه است ، آن را در آرد می‌گذارند تا سبب برکت آرد و زاد شود.
6- اگر کسی به سگ و یا گربه ای آب بپاشد ، روی دستش زگیل در می‌آید .
اگر سگ در شب‌های زمستان مانند گرگ زوزه بکشد ، آن شب برف سنگین خواهد آمد.
7-وقتی میش از صحرا به روستا بر می‌گردد  وسر خود را تکان دهد  باران خواهد بارید .

تعداد صفحات : 5

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    کدهای اختصاصی